h1

Musik forklædt som litteratur

juni 6, 2012


Wilco, det respekterede amerikanske indieband fra Chicago, prøver nu kræfter med et nyt medie – nemlig E-bogen. På iTunes’ iBook-store kan man lige nu downloade bogen “The Incredible Shrinking Tour of Chicago”, som indeholder både lyd og video samt diverse ting og sager fra bandets miniturné i hjembyen december 2011.

Spørgsmålet er, om der tale om en ny tendens og en ny platform, hvor musikerne kan udfolde sig? Der er ingen tvivl om, at det er en interessant ny måde at fortælle en historie om et band, en musiker eller et stykke musik. Oven i købet på en god gammeldags, lineær facon – noget der netop adskiller Internettet fra bogen, hvor man med sidstnævnte oplever en struktureret historie, som skal sanses i en særlig rækkefølge for at give mening!

Tidligere har e-bøger mest været en sag for forfattere, men hvorfor egentlig? Vi er alle klar over, at det efterhånden overvejende er de gode historier, som sælger produktet, så hvorfor ikke anvende fænomenet story telling eller oplevelsesøkonomi (ja kært barn har mange navne) i forbindelse med værker af musisk karakter .. det er mange gange gennem den gode fortælling, vi indtager kulturelle oplevelser, og vi er ofte bedre i stand til at huske disse frem for andre!

Download E-bogen gratis hos Apple.

Lån Wilco på BibZoom.

/Rosenblad

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: