h1

Lyden fra toppen af bakken

januar 5, 2015

Quiet Spring cover_front_I dag den 5. januar i det hersens år 2015 så en ny dansk vinyludgivelse dagens lys! Titlen på pladen er Going up your country. Bandet hedder Quiet Spring og er et blændende, nyt country rock band bestående af Morten Aron på sang og guitar, Søren Pilegaard Hansen (Kama Loka, Aron) på Klaver og sang, Theis Boisen (Æmæx) Bas, Asbjørn Nørgaard (The Floor is Made of Lava) trommer og sang, Sigurd Djuurhus (Tidsgæst, Aron) og Christel Volby Winther (Mechanical bird, Hymns from Nineveh) Violin.

Vi er helt bestemt ovre i vintage rock-afdelingen, med rusten, støvet og ikke mindst analog lyd – spillet nærmest live i studiet over to dage. Ingen dikkedarer. Bare gode outlaw sange om livet på landet. Bandets sangskriver Morten Aron, som ellers er guitarist i Spids Nøgenhat samt i ældre projekter som Dirty Grass, Ghost Rocket og On Trial, og desuden har udgivet en række overjordiske psychplader under navnet Aron, gennemgår her pladens sange en efter en. Imens kan du lytte til den på Bandcamp og købe vinylen efterfølgende på Rillbar.

Spirit of the Hill

En sang der blev skrevet efter at jeg flyttede op på toppen af en bakke. Sangen tager udgangspunkt i at have udsyn og en oplevelse af at kunne sige til og fra. Selve melodien er inspireret af the Byrds jangle guitar og Quicksilver Messenger Service doubletrack guitar.

Today

En kærlighedssang. Tanker fra en person der ved, at han/ hun har skidt så meget på en, der elskede dem, at han / hun må finde sig i at blive ignoreret og glemt. En sang inspireret af Gene Clark og Gram Parson. Sangen blev skrevet for 10 år siden, men der har ikke været noget at kæde den sammen med før nu.

The Devil Rides Again

Sorte skyer samler sig i horisonten. Ingen tager det alvorligt, men fortsætter livet som det plejer.  En sang med country og western, næsten cowboyagtigt garagefolk. Den første ud af kun 2 sange med fuzzguitar på.

King and Queen

En sang om to ensomme mennesker der finder den eneste ene i hinanden. En popsang der er skåret ind til benet, med riff der gentages, i stedet for et omkvæd. Stilen er lidt henad Phil Ochs: Tape from California-pladen.

End of the Highway

Som titlen siger; her slutter vejen, der er ingen mulighed for at komme tilbage. En 70’er country ballade igen i Gene Clark-, Gram Parson-stilen.

Deep in our Memory

En person der sidder og tænker tilbage på en måske afdød ven. Reflekterer over, hvad vedkommende betød og om de indtryk, der blev tilbage. Townes Van Zandt har haft stor betydning for den her sang.

A dying Fire

En country ballade med violin og sentimental tekst om, hvor slemt det kan gå i storbyjunglen.

Lidt i stil med the Band eller Bob Dylan.

Wash me Away

En sang til en flod. En sang om at blive skyllet væk og intet at kunne gøre ved det. Meget inspireret af Neil Youngs ”Running dry” fra ”Everybody Knows this is nowhere”. Der har altid været et eller andet fortryllende over Neil Young og Crazy Horse!

Buzz Buzz

Slutnummeret er en boogie rocker i Canned Heat stilen. Man kører i bilen med sin kæreste og det er helt fint. Mere skal der ikke til. Det længste nummer på pladen, der til sidst ender i West Coast Psych, fuzzguitar, tysk trance og så meget mayhem, et ruralt ud på landet/ storbyband kan mønstre. I øvrigt en sang, hvor vi alle synger lead.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: