h1

Samba!

juli 28, 2016

lady-1163646_1920

OL er som bekendt lige om hjørnet, og turen går til sambaens land Brasilien. Så står den på temafest i anledning af begivenheden, eller får du bare lyst til at høre lidt god livsglad brasiliansk musik, så kommer her nogle anbefalinger.

Lyden af karneval og gadefest får du bedst med indspilninger, der giver dig noget af stemningen fra Rios store karneval. Men samba er også meget andet og har bredt sig ind i andre musikgenrer. Tag bossa nova, som er opstået som en blanding af jazz og samba, og som giver musikken et helt særligt sofistikeret præg. Sæt en indspilning på med Stan Getz og Antonio Carlos Jobim, og du befinder dig i det ypperste af bossa novaen.

Hvis der skal mere fut i festen, og hvis den gerne måde må lyde af 1950’erne eller 1960’erne og ikke bare af samba, men også andre latinamerikanske rytmer, så sæt en plade på med Edmondo Ros og hans band, og du vil opleve en blanding af datidens hits tilsat latinrytmer.

Eller bevæg dig lidt længere op i tiden, til Sverige i 60’erne og 70’erne, hvor kunstnere som nederlandsk/svenske Cornelis Vreeswijk, efter en tur til Brasilien, hittede med sange som Deirdres Samba og I Rio de Janeiro, og hvor en artist som Lill Lindfors indførte sambarytmer i sin musik som en del af sin helt egen stil: Musik Ska Byggas Utav Glädje. Nemlig. God sambafest!

Vi udstiller i øjeblikket samba i musikafdelingen. Og vi har musikken.

/ Helle T

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: